Kilpailukutsut löydät

1) Kilpailukalenterista http://www.kilpailukalenteri.fi/

2) Seuran omien epävirallisten kisojen tiedot nettisivuilta http://www.ssu-yu.fi/

Ilmoittautuminen on helppoa

1) Kilpailukutsuista löydät sarjat, lajit, ilmoittautumisohjeet.

2) Jos täytät kuluvan vuoden aikana 12 tai 13, niin kilpailet 13 sarjassa jne.

3) Tarvitset voimassa olevan yleisurheilulisenssin, jotta voit osallistua kilpailuihin.

Kilpailukalenterissa kilpailuita on mahdollista selata aikajärjestyksessä kalenteria hyödyntäen tai hakemalla mm. ajanjakson, sarjan, lajin, piirin tai kilpailun luokituksen mukaan. Kun klikkaat kilpailun nimeä, pääset sivulle josta löydät kilpailua koskevat tärkeät tiedot ja ohjeet sekä ilmoittautumislinkin. Ilmoittautuminen kilpailukalenterin kautta ei ole mahdollista ilman voimassa olevaa lisenssiä. Tulospalveluohjelmat eivät tunnista lisenssittömiä urheilijoita. 

Osallistumismaksut

1) Maksun suuruus ja maksutapa mainitaan kilpailukutsussa.

2) SSU:n urheilijoiden ei tarvitse maksaa osanottomaksua seuran järjestämiin kilpailuihin

3) Seura maksaa osanottomaksut pm-sisukilpailuihin (sisumaantie, -maastot, -ottelut, -kävelyt, -huipentuma, -viestit), seuracupin osakilpailuihin, juoksukoulun osakilpailuihin (hallitonnit, lyhyet ja pitkät ratamatkat), aluemestaruuskisoihin ja SM-kisoihin, mikäli olet ilmoittautunut ajoissa. Katso korvaamissäännöt täältä>>

4) Pääsääntöisesti muihin kilpailuihin urheilija maksaa itse osanottomaksut, ellei seuran sivuilla muuta mainita. Huom! Maksu tulee suorittaa kilpailunjärjestäjän osoittamalle tilille ennen kilpailua. Jos epäilet, ettei suorituksesi vielä näy vastaanottajan tilillä, kannattaa ottaa maksusta kuitti mukaan kisapaikalle.

Ohjeita kilpailupaikalle

1) Saavu kilpailupaikalle noin tunti ennen oman lajin alkua jolloin ehdit verrytellä. Tarkista kilpailujen aikataulu. Usein alustava aikataulu on tiedotettu järjestäjien nettisivuilla, mutta aikatauluun on voinut tulla viimehetken muutoksia. Aikataulu löytyy usein kilpailujen ilmoitustaululta ja netistä live.tuloslista.com

2) Varmista osanottosi kilpailukansliassa/varmistuspisteessä. Osanoton varmistus on monesti 30-90min ennen lajin tai kilpailun alkua eli ole kilpailupaikalla riittävän ajoissa. Varmistusohjeet löytyvät kilpailukalenterin kilpailukutsusta. Uutuutena on tullut myös verkkovarmistaminen, joka ohjeistetaan myös kilpailukalenterin kilpailukutsussa.

3) Noudata varovaisuutta liikkuessasi kilpailupaikalla. Verryttele alueella, jossa et häiritse muita käynnissä olevia kilpailuja. Usein paras verkkapaikka löytyy kenttäalueen ulkopuolelta. Alkulämmittelyn kesto kisaan on vähän lajista riippuen noin 30-45min, joka pitää sisällään hölkkää, kävelyä, hyppelyitä, venyttelyt sekä lopuksi 3 allejuoksua pituudeltaan noin 50m. Viimeinen spurtti pitää olla kisavauhtinen. Kannattaa tehdä myös lajikokeiluja noin 15min ennen lajin alkua, mutta kannattaa jättää kisaan noin 10min keskittymis/rauhoittumisaika.

4) Ole myös suorituspaikalla hyvissä ajoin ennen lajisi alkua, koska siellä kerrotaan suoritusjärjestys ja ohjeita kilpailijoille.

5) Kuuntele kuulutuksia. Pikajuoksujen eräjaot kuulutetaan vähän ennen lajin alkua. Kuulutuksilla kerrotaan myös palkintojen jakojen ajankohdat, mahdolliset aikataulumuutokset yms. tärkeitä ohjeita. 

6) Useimpien kisojen lähtölistat löydät netistä osoitteesta: live.tuloslista.com, kun lajin varmistusaika on päättynyt.

Kilpailujen tulokset

1) Tulokset julkaistaan kilpailujen ilmoitustaululla ja usein netissä live.tuloslista.com ja www.tilastopaja.fi 

Tärkeää

1) Pidä kilpailuissa hauskaa. Osanotto on kaikkein tärkeintä.

2) Mitä reilummin käyttäydyt, sitä enemmän saat uusia kavereita. Tsemppaa ja kannusta myös kilpakavereita.

3) Pidemmälle, korkeammalle ja nopeammin, mutta muista, että kilpailet itseäsi varten.

4) Kilpailuissa tulee onnistumisia ja epäonnistumisia. Ne kuuluvat asiaan. 

5) Kilpailut motivoivat myös harjoitteluun ja usein aktiiviset kilpailijat kehittyvät lajissaan nopeammin kuin vain vähän kilpailevat.

Yleisurheilulisenssi

Seura hankkii lisenssin seuran harjoitusmaksun+ jäsenmaksun maksaneille urheilijoille. Lisenssien osto on siirtynyt Suomisport-palveluun. Urheilijoiden (alaikäisten huoltajien) tulee luoda tili ja liittyä SSU:n Suomisportiin, jotta seura voi ostaa lisenssin. Ohjeet TÄÄLLÄ>>

Onko sinulla voimassa oleva lisenssi? Asian voit tarkistaa www.kilpailukalenteri.fi:stä oman seuran urheilijaluettelosta; että löytyykö tietosi sieltä. Sen saa auki, kun alkaa tehdä ilmoittautumista johonkin kilpailuun, johon ilmoittautuminen on käynnissä, mutta muista keskeyttää ilmoittautuminen ellei kisa ole sellainen johon aiot osallistua. 

Ellei sinulla ole lisenssiä, niin varmista että olet liittänyt lapsesi Suomisportiin ja ota yhteyttä toimistoon.